Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

«Μήνυμα» της ΤΜΤ στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου


Λευκωσία: Η ΤΜΤ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’ και ισχυρίστηκε ότι με τη συμπεριφορά του «υποτιμά» τον τουρκικό στρατό κατοχής.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο επικεφαλής της ΤΜΤ Γιλμάζ Μπόρα ισχυρίστηκε ότι ο Αρχιεπίσκοπος προέβη σε μια δήλωση μίσους και έχθρας για τους Τούρκους στρατιώτες – που παρανόμως βρίσκονται στο ψευδοκράτος – αλλά και για όλους τους Τούρκους που ζουν εκεί.

Ο «πρόεδρος» της ΤΜΤ ισχυρίστηκε ότι η εισβολή του τουρκικού στρατού το 1974 συνέβαλε στη «μετάβαση στη δημοκρατία στη χώρα».

Πρόσθεσε ότι η ειρήνη, η ασφάλεια, η ειρήνη καθώς και η λύση του Κυπριακού πρέπει να συνάδουν με τις λεγόμενες πραγματικότητες στο νησί, οι οποίες επήλθαν με την «ειρηνευτική παρέμβαση» της Τουρκίας, όπως αποκάλεσε την τουρκική εισβολή και παράνομη κατοχή.

Απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο, ο Γιλμάζ Μπόρα του έστειλε το μήνυμα ότι δεν θα εγκαταλείψουν την Κύπρο ούτε ο στρατός κατοχής, αλλά ούτε και οι παράνομα διαμένοντες στα κατεχόμενα Τούρκοι 

πηγή: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/156699/minyma-tis-tmt-ston-archiepiskopo-kyprou#sthash.Y9j1UUBE.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου