Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Συρία: Υπέρ βωμών και εστιών πολεμούν οι Χριστιανοί - Σκοτώθηκε ελληνορθόδοξος υπολοχαγός

Στην Συρία, οι Χριστιανοί δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα της επιβίωσης απέναντι στους ισλαμιστές, έχοντας βάλει σε δεύτερη μοίρα τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν από το μπααθικό καθεστώς το Μπασάρ Αλ Άσαντ και έχουν οργανώσει πολιτοφυλακές συντασσόμενοι με τον τακτικό Στρατό. 

Την περασμένη Δευτέρα εκατοντάδες Χριστιανοί, μεταξύ των οποίων γυναίκες, ηλικιωμένοι και νεογέννητα σφαγιάστηκαν στο χωριό al-Duvair, στα σύνορα της Συρίας με το Λίβανο κοντά στην πόλη Χομς.

Περίπου 350 μισθοφόροι αντάρτες μπήκαν στο χωριό και άρχισαν να σπάνε τις πόρτες, πολυβολώντας μέσα στα σπίτια των χριστιανών. Όσους γλίτωσαν από το πρώτο κύμα δολοφονιών τους συγκέντρωσαν στην κεντρική πλατεία και τους εκτέλεσαν.
Πηγές του συριακού Στρατού αναφέρουν ότι μεταξύ των επιτιθέμενων ήταν και ένα μεγάλο τμήμα σουνιτών ισλαμιστών Τούρκων μισθοφόρων και Τσετσένων.

Πριν δύο ημέρες ένας Ελληνορθόδοξος υπολοχαγός ο Ιωάννης Χαϊθάμ Ίσσα του συριακού κυβερνητικού Στρατού σκοτώθηκε από ισλαμιστή ελεύθερο σκοπευττή ενώ προσπάθούσε να προστατεύσει μια γυναίκα ρεπόρτερ, που είχε τραυματιστεί από τα πυρά των ισλαμιστών (τελικά πέθανε και η κοπέλα).

Οι φωτό είναι από τις κηδείες τους:





Στο μεταξύ στην αλ-Κουσέιρ οι αντάρτες σφυροκοπούνται ανελέητα από τους κυβερνητικούς κια την Χεζμπολάχ και έχουν περιοριστεί σε ένα θύλακα στα βόρεια της πόλης με αποτέλεσμα να ... επέμβουν οι ΗΠΑ, σε φραστικό επίπεδο: "Απαιτούμε η Χεζμπολάχ να αποσύρει τους μαχητές της από τη Συρία αμέσως", είπε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις σημείωσαν μια ακόμα επιτυχία: Ανακατέλαβαν χθες την αεροπορική βάση al Dabaa, απ'όπου και το video: http://www.youtube.com/watch?v=Bx4_61qusd8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου